Veelgestelde vragen
Moet ik een speciale boormachine gebruiken voor beton hamerboren?

Ja, het is aan te bevelen om een boormachine te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het gebruik van beton hamerboren. Deze machines hebben meestal een hogere slagkracht en snelheid dan gewone boormachines en zijn beter geschikt voor het boren in harde materialen.

Hoe lang gaan beton hamerboren mee?

De levensduur van beton hamerboren hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de boor, de grootte van de boor en de hardheid van het materiaal dat u boort. Over het algemeen hebben beton hamerboren een langere levensduur dan gewone boren.

Kan ik beton hamerboren gebruiken voor andere materialen?

Ja, beton hamerboren kunnen ook worden gebruikt voor het boren in andere harde materialen zoals metselwerk, baksteen, asfalt en tegels. Het is echter belangrijk om de juiste boor en boormethode te kiezen voor het materiaal dat u wilt boren.

Welke soorten beton hamerboren zijn er?

Er zijn verschillende soorten beton hamerboren, waaronder SDS-plus, SDS-max en hexagonale schacht boren. SDS-plus boren zijn geschikt voor licht tot middelzwaar werk, SDS-max boren zijn geschikt voor zwaarder werk en hexagonale schacht boren zijn geschikt voor lichte tot middelzware toepassingen.

Wat zijn beton hamerboren?

Beton hamerboren zijn boren die zijn ontworpen om door hard beton, steen en andere harde materialen te boren. Ze werken door middel van een hamermechanisme dat de boorkop snel laat roteren en tegelijkertijd naar beneden duwt om door het materiaal te breken.

Moet ik een speciale boormachine gebruiken voor diamantboren?

Ja, het is aan te bevelen om een boormachine te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het gebruik van diamantboren. Deze machines hebben meestal een hogere snelheid en meer koppel dan gewone boormachines en zijn beter geschikt voor het boren van harde materialen.

Kan ik mijn diamantboor slijpen?

Ja, diamantboren kunnen worden geslepen om hun prestaties te verbeteren en hun levensduur te verlengen. Het is echter belangrijk om de juiste slijpapparatuur te gebruiken en de boor op de juiste manier te slijpen om beschadiging te voorkomen.

Hoe lang gaan diamantboren mee?

De levensduur van diamantboren hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de boor, de grootte van de boor en de hardheid van het materiaal dat u boort.

Welke soorten diamantboren zijn er?

Er zijn verschillende soorten diamantboren, waaronder droge diamantboren, natte diamantboren, laser gelaste diamantboren en turbo diamantboren. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, afhankelijk van het materiaal dat u wilt boren.

Wat zijn diamantboren?

Diamantboren zijn speciale boren die zijn ontworpen om door hardere materialen zoals beton, steen en asfalt te boren. Ze worden vervaardigd met behulp van industriële diamantdeeltjes die op de punt van de boor zijn bevestigd, waardoor de boor gemakkelijker door het materiaal kan snijden.

Wat is de beste manier om het zaagblad te verwijderen uit de machine?

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het verwijderen van het zaagblad uit de machine. Meestal is het nodig om de spanning op de as los te maken en de vergrendeling op de machine te ontgrendelen voordat het blad verwijderd kan worden.

Hoe weet ik of het zaagblad versleten is en moet worden vervangen?

Een versleten diamantzaagblad vertoont doorgaans minder prestaties en kan een ongelijkmatige snede produceren.

Moet ik speciale veiligheidsmaatregelen nemen bij het gebruik van een diamantzaagblad?

Ja, bij het gebruik van een diamantzaagblad moeten de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals het dragen van beschermende kleding, het gebruik van een stofmasker, en het volgen van de instructies van de fabrikant.

Kan ik alle materialen zagen met een diamantzaagblad?

Nee, sommige materialen, zoals harde steensoorten of bepaalde metalen, kunnen niet worden gezaagd met een diamantzaagblad.

Wat is het verschil tussen een wapenings- en een universieel diamantzaagblad?

Een wapenings-diamantzaagblad is speciaal ontworpen voor het snijden van wapening in beton, terwijl een universieel diamantzaagblad geschikt is voor een breed scala aan materialen.

Hoe maak ik het beste gebruik van mijn diamantzaagblad?

Het is het beste om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en de snelheid en druk aan te passen aan de specifieke materialen waarin gezaagd gaat worden.

Wat is de levensduur van een diamantzaagblad?

De levensduur van een diamantzaagblad hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het product, de frequentie en intensiteit van het gebruik, en de soort materialen waarin gezaagd gaat worden.

Hoe bewaar ik mijn diamantzaagbladen correct?

Diamantzaagbladen moeten op een droge, veilige plaats worden opgeslagen, weg van direct zonlicht en andere weersinvloeden.

Hoe bepaal ik de juiste grootte van het zaagblad voor mijn project?

De juiste grootte van het zaagblad hangt af van de grootte van de machine en de dikte en soort materiaal dat u wilt zagen.

Hoe kan ik bepalen of mijn werkhandschoenen beschadigd zijn en moeten worden vervangen?

Beschadigde werkhandschoenen moeten worden vervangen als ze scheuren, gaten, uitgerekt of vervormd zijn, of als ze hun grip verliezen.

Welke type handschoenen zijn het beste voor mijn specifieke taak?

Het beste type handschoenen is afhankelijk van de taak, bijvoorbeeld handschoenen met een hoge grip voor werk in natte omstandigheden of handschoenen met versterkte vingers voor werk met scherpe materialen.

Welke veiligheidsnormen moeten werkhandschoenen voldoen?

Werkhandschoenen moeten voldoen aan de veiligheidsnormen die relevant zijn voor de taak, zoals EN 388 voor mechanische risico's of EN 374 voor chemische bescherming.

Welke materialen zijn er beschikbaar voor werkhandschoenen?

Materialen voor werkhandschoenen zijn onder andere leder, nitril, neopreen, latex en polyurethaan.

Bij niet tevreden moet ik het pakketje dan terugsturen en waarnaartoe?

Bent u niet tevreden dan halen we het pakketje kosteloos retour.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij een bestelling boven de €100.- zijn de bezorgkosten gratis!

Heb ik garantie?

Jazeker! U mag van ons kwaliteit verwachten. Mocht u een product hebben besteld wat niet aan onze kwaliteitseisen voldoet dan gaan we zelfs zover voor u om het product kosteloos retour te halen en weer een vervangend product te leveren.

Mocht dit toch de oplossing niet zijn dan kunnen we met u samen in overleg een gedeelte of het volledige aankoopbedrag voor u crediteren en terugstorten op uw rekening.

Moet ik vooraf betalen?

Onze vaste klanten hoeven niet vooruit te betalen, bent u nieuw bij ons dan leveren wij uit zonder vooruitbetaling tot een bedrag van € 350.- Wilt u toch voor een hoger bedrag bestellen kan dat ook, wij verzorgen dan een Prepaid order die vooraf kan worden voldaan.


Hoe snel is mijn pakketje bij ons?

Alle materialen liggen in ons eigen magazijn op voorraad, het is dus mogelijk om de bestelling indien gewenst de volgende dag al bij u in huis te krijgen. Mocht het gaan om speciale verzoeken zijn wij in staat snel te schakelen en vaak al binnen een paar dagen te leveren.


Kan ik ook andere materialen zagen als steen met mijn zaagblad?

Met diamantbladen is het niet mogelijk andere materialen te zagen als steen. We hebben voor het zagen van ander materiaal speciale bladen beschikbaar… vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij uw verkoopspecialist van Koppel&GO!


Welk zaagblad heb ik nodig voor het zagen van beton?

Dit zijn bladen met een koelwaaier segment om de hitte die vrijkomt bij het zagen makkelijker te kunnen af-voeren. Ook is het mogelijk op dit materiaal bladen te leveren met een harder segment, wat de levensduur dan weer ten goede komt.


Welk zaagblad heb ik nodig voor het zagen van keramiek?

Je gebruikt hiervoor onze speciale zaagbladen met een doorlopend segment. We hebben zelfs zaagbladen voor verschillende diktes in tegels.


Welk asgat heeft mijn machine?

De vuistregel is vaak dat een motorslijper van de bekende merken Stihl asgat 20mm hebben, Husqvarna vanaf 2015 met een verwisselbare pas-ring asgat 20/25.4mm hebben. Zaagtafels over het algemeen 25.4mm en muurzagen asgat 15.87mm of 30mm.

We zeggen het vaak: Meten is weten en mocht u er nu echt niet uitkomen is er altijd een specialist voor u beschikbaar bij Koppel&GO!

Waarom zaagt mijn zaagblad niet meer?

Het segment waarmee gezaagd wordt is verbrand, dit kan komen door zagen met het verkeerde blad in het verkeerde materiaal (vaak te hard). Vaak is dit op te lossen door een blokje kalkzandsteen door te zagen om het blad weer op te scherpen.


Moet ik voorboren in hardhout?

Het hoeft niet, het mag wel… Voorboren geeft wel het voordeel dat de schroeven naderhand makkelijker te verwijderen zijn en mooier indraaien.


Wat is de levensduur standtijd van de zaagbladen?

Op onze premium bladen met diagonaal in lijn gelegd diamant kunnen wij een levensduur garantie afgeven die 2 tot 3x hoger ligt als de reguliere bladen. Bij de keramiekzaagbladen word vooral gekeken naar zaagresultaat.



Is de 12V kabel geschikt voor meerdere systemen?

Onze kabel is te gebruiken op de meest bekende systemen met “prikkoppelingen”

Breken jullie RVS schroeven ook?

Onze RVS edelstaal geharde vlonderhoutschroeven breken ook zonder voorboren NIET, mits toegepast in de juiste dikte praktisch niet.


Kan ik zowel droog als nat zagen met jullie bladen of droog of nat boren?

Met de keramiekzaagbladen dient altijd nat gezaagd te worden, onze betonbladen zijn geschikt voor zowel nat als droog zagen, echter geeft natzagen altijd de hoogste levensduur.

99% van de boren zijn bedoeld voor natte verwerking er zijn echter uitzonderingen mogelijk mits de machine en het materiaal hiervoor geschikt is.

Hoe zaag ik keramiek tegels?

Bij voorkeur op een zaagtafel, altijd nat en nooit droog! Je gebruikt hiervoor onze speciale zaagbladen met een doorlopend segment voor het mooist haalbare resultaat. We hebben zelfs zaagbladen voor verschillende diktes in tegels.